Gedea kom trea i EU-tävlingen EIT Health

Gedea Biotech placerade sig på plats tre i gårdagens Europafinal av EIT European health catapult, i kategorin Biotech. Gedea fick även publikens pris! Det betyder att bolaget är ett av Europas absolut bästa uppstartsbolagen inom hälsa. Efter månader med ett antal deltävlingar utspelade sig detta vid finalen  den 4:e december på EIT Health Summit i polska Lodz. 

Gedea Biotech vann prissumman €10.000 för sitt tredje pris och fick €10.000 för att de valts till publikens favorit, och fick därmed lika mycket som förstapristagaren, totalt €20.000. Publiken pris blev en jordskredsseger för Gedea. Det fanns bara ett publikpris för samtliga katgorier och Annette Säfholm och Gedea sopade mattan med de övriga 11 bolagen. 350 personer av totalt 400 deltagare var med i omröstningen och Gedea fick flest röster. 

- Vaginala infektioner är plågsamma och det är angeläget med nya, moderna lösningar. Jag tror att publiken röstade på oss eftersom vår produkt, pHyph, löser ett problem som är stort för väldigt många, säger Annette Säfholm. 

- Medverkan i EIT Health Catapult har inneburit värdefulla kontakter med investerare, entrepenörer och partners som vi kommer ha stor nytta av i framtiden, menar Annette Säfholm

Gedea Biotechs verksamhet baseras på forskning vid Lunds Universitet av Olov Sterner, Sophie Manner och Ulf Ellervik på Kemicentrum tillsammans med Helena Strevens, överläkare i gyn/obstetrik på Kvinnokliniken på SUS. De två första kliniska studierna pågår på patienter med vaginal svampinfektion och bakteriell vaginos. 


Om EIT Health: Tillsammans för hälsosamma liv i Europa
EIT Health är ett europeiskt nätverk med över 140 kvalificerade partner från industri, akademi och aktörer inom hälsovård i Europa. Region Skåne är en av huvudpartnerna sedan 2018, vilket ger företag med relationer till det regionala innovationssystemet möjlighet att söka finansiering för internationell tillväxt. Innovation Skåne samordnar programmet i regionen. För mer information, se eithealth.eu eller kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

kartaGedea Biotech AB
Medicon Village
Scheeletorget 1
223 81 Lund
Sverige

Annette Säfholm, VD
annette.safholm@gedeabiotech.com
+46 (0) 708 - 91 86 81

Integritetspolicy | Policy för Cookies