Gedea Biotech förstärker styrelsen inom business development

Lund 29 november 2021. Gedea Biotech informerar idag att Ton Berkien har valts till ordförande i styrelsen för Gedea Biotech efter Olov Sterner, en av grundarna till Gedea som nu fortsätter att vara styrelseledamot. Ton Berkien tillträdde posten den 12 november 2021.

Gedea Biotech stärker styrelsen ytterligare inom business development med Ton Berkien, med mångårig erfarenhet av affärsutveckling och M&A. Ton Berkien valdes in i styrelsen vid den ordinarie bolagsstämman den 15 juni och valdes till ordförande den 12 november.

Sedan december 2020 är Ton Berkien Chief Business Officer på Ultimovacs ASA (Norge). Han har en gedigen erfarenhet inom business development och M&A i både läkemedels- och biotech branschen, bland annat från Nycomed/Takeda, Nuevolution och Amgen.

 Ton Berkien har en kandidatexamen i ekonomi från Saxion-universitetet i Nederländerna och Life Science industry Diploma from PwC / Harvard Business School / IMD. Sedan 2003 då han tillträdde han en tjänst på Ferring Pharmaceuticals som ansvarig för competitive intelligence har han verkat inom life science, framför allt inom business development. Ton är både svensk och nederländsk medborgare och bor i Sverige tillsammans med sin familj.

 

  • Ton Berkien har stor erfarenhet av och kompetens inom affärsutveckling. Rekryteringen av Ton är ett sätt ytterligare vässa styrelsen och företaget för partneringarbetet, säger Annette Säfholm, VD för Gedea.

 

  • Jag är glad för att ägarna har gett mig förtroendet som ordförande i Gedea. Jag är taggad på uppgiften, säger Ton Berkien själv. Gedea är ett bolag med stor potential och jag ser fram emot att jobba aktivt med partneringprocessen.

 

 För ytterligare information, vänligen kontakta:

Annette Säfholm, CEO

Telefon: 070-8918681

E-post:  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Om Gedea Biotech

Gedea Biotech är ett svenskt, innovativt företag inom kvinnohälsa som utvecklar pHyph, en antibiotikafri och effektiv behandling av bakteriell vaginos. Vaginala infektioner drabbar mer än 400 miljoner kvinnor varje år över hela världen och marknaden är värd över 1,5 miljarder dollar. Gedea Biotech grundades 2015 i Lund, Sverige. www.gedeabiotech.com.

kartaGedea Biotech AB
Medicon Village
Scheeletorget 1
223 81 Lund
Sverige

Annette Säfholm, VD
annette.safholm@gedeabiotech.com
+46 (0) 708 - 91 86 81

Integritetspolicy | Policy för Cookies